Stichting Vrienden van het Sophia

Een mooie cheque van € 20.000 voor Stichting Vrienden van het Sophia

Sinds 2021 zetten meedere collega’s zich in voor diverse goede doelen. Eén van die goede doelen is het Sophia Kinderziekenhuis. Tino Vinkesteijn (Managing Director bij A. de Jong Combustion and R&V Engineering) vertegenwoordigt vanuit A. de Jong het Sophia Kinderziekenhuis

Stemdag ‘Waar zet jij de rode stip’.

De hoogte van de cheque is bepaald door de medewerkers van A. de Jong. Met de campagne ‘Waar zet jij de rode stip?’ kon iedereen - onder het genot van een heerlijke lunch - stemmen op één landelijk en één lokaal goed doel. Het Sophia Kinderziekenhuis viel in de categorie ‘groot doel’ en heeft op de stemdag de meeste stemmen gekregen.

Het belang van donaties

Eind 2021 ging Tino langs bij het Sophia Kinderziekenhuis om een mooie cheque van €20.000 uit te reiken.

Iedere dag wordt er weer zorg gedragen voor de allerkleinsten. Niet alleen zijn de artsen bij het Sophia Kinderziekenhuis dagelijks bezig met deze zorg, ook wordt er wetenschappelijk onderzoek verricht.


Dit gebeurt er met onze donatie

Rond de helft van het totale onderzoeksbudget wat er nodig is voor het ziekenhuis, komt uit donaties. Zonder deze steun kan veel belangrijk werk niet gedaan worden. We zijn dan ook blij om met onze foundation hier een bijdrage aan te kunnen leveren!

Onze donatie wordt besteed aan het Kinderthoraxcentrum in het Sophia. Hier willen ze graag een “So Fit & Fun” Centrum realiseren voor kinderen met hart- en longproblemen. Deze groep kinderen durft vaak na een complexe operatie niet te sporten terwijl dat juist belangrijk is voor hun herstel en welzijn. Met dit centrum kan deze groep kinderen dan op een kindvriendelijke manier sporten onder begeleiding.


Bekijk ook de video

Eerder dit jaar maakte Tino in samenwerking met het Sophia Kinderziekenhuis een video over het belangrijke werk wat zij doen. Kijk de video hieronder terug:Projectoverzicht

Wist je dat ongeveer de helft van het totale onderzoeksbudget uit donaties komt?

Vergelijkbare projecten

Stichting Vrienden van het Sophia

Een mooie cheque van € 20.000 voor Stichting Vrienden van het Sophia

Lees meer
Theo de Rooij classic

Lees meer
Roparun 2019

In 2019 liep voor het eerst een A. de JongGroep team mee aan de Roparun.De mederwerkers haalden natuurlijk de finish.

Lees meer