Excelsior4All

Sollicitatie workshops geven aan vrouwen uit het maatschappelijke programma van Excelsior4All.

We geven niet zomaar geld aan elk doel. We willen ook graag onze menskracht inzetten. Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking met Excelsior4All. De maatschappelijk stichting vanuit Excelsior Rotterdam. A. de Jong Groep heeft hier haar mensen ingezet voor het programma Talentontwikkeling=Topsport. Vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden hierin in tien weken klaargestoomd voor een baan.

Workshops

Middels workshops van onze HR afdeling maakten we de deelneemsters vertrouwder met het sollicitatieproces. ,,We beginnen de dag eigenlijk met een aantal tips & tricks en uitleg over het sollicitatieproces. Zo laten wij zien waar je vacatures kunt vinden en hoe je jouw CV en sollicitatiebrief hierop toepast. Daarnaast is ook de voorbereiding op een gesprek van belang. Zo maken wij de deelneemsters bewust van wat het belang is om bijvoorbeeld een extra setje kleding mee te nemen. Je weet immers nooit wat er kan gebeuren op de dag zelf. Kortom, eigenlijk alles wat met solliciteren te maken heeft komt vandaag aan bod", vertelt Marjolein Gorter HR Adviseur.

Bekijk de video over dit project.

Nieuwsoverzicht

"Bij iedere tranche zijn een paar enthousiaste dames, maar ook sommige die net dat extra steuntje in de rug nodig hebben".

Vergelijkbare activiteiten

A. de Jong Groep omarmt de toekomst bij de JINC Techniekdagen!

Op dinsdag 7 november zetten we bij A. de Jong Groep een grote stap richting een toekomst vol technische innovatie! Tijdens de JINC Techniekdagen zijn onze medewerkers actief op het LMC Zuiderpark College in Rotterdam.

Lees meer
Excelsior4All

Sollicitatie workshops geven aan vrouwen uit het maatschappelijke programma van Excelsior4All.

Lees meer